Verkoudheid

Verkoudheid

KNOFLOOK

Knoflook heeft bewezen dat de kans op het oplopen van een verkoudheid aanzienlijk verminderd. Ook helpt knoflook om verkouden mensen te sneller te herstellen. Het werkt het beste als je het rauw eet. Daarnaast stimuleert knoflook ook uw humeur, herstelt het lichaam beter na het sporten en het verbetert de seksuele prestaties.

VETTIGE VIS

Vette vis zoals zalm, makreel en tonijn zijn rijk aan omega-3 en helpen bij het bestrijden van verkoudheid en griep. Uit onderzoek blijkt dat het nemen supplementen met visolie gedurende 3 maanden de ontsteking die de verkoudheid veroorzaakt, verminderd. Daarnaast helpt vette vis ook mee aan het bouwen aan goed werkend immuunsysteem.

SINAASAPPEL

Citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruits, citroenen en limoenen bezitten veel vitamine C. Het is volgens onderzoek aangetoond dat de duur van de verkoudheid sterk kan worden verminderd, als diegene flink vitamine C eet wanneer de eerste symptomen van verkoudheid verschijnen. Vitamine C vermindert ook het risico op hart-en vaatziekten.